Cum se recunoaste comotia cerebrala

O poveste trista, dar din care poti invata ceva:

In timpul unei petreceri, una dintre invitate se impiedica si cade. Se ridica imediat si ii asigura pe cei din jur ca totul este in regula si ca incidentul s-a datorat pantofilor noi care au alunecat. Avea un pic de ameteala, dar a continuat ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

Dimineata, pe la 6, sotul doamnei a telefonat ca a fost nevoie sa o duca la spital cu salvarea si ca in scurt timp a decedat. In timpul petrecerii avusese o comotie cerebrala

Neurologii sustin ca efectele unei hemoragii cerebrale sau al unei tromboze pot fi inlaturate in primele trei ore. Totul este ca simptomul hemoragiei sau  trombozei pe creier sa fie identificat, diagnosticat in aceasta scurta perioada.

Doctorii au cazut de acord asupra unei metode prin care afectiunea poate fi descoperita. Trebuiesc facute doar trei lucruri simple de care poate depinde viata unui om:

1. Roaga bolnavul sa ZAMBEASCA
2. Roaga bolnavul sa RIDICE AMBELE BRATE
3. Roaga bolnavul sa formuleze coerent o propozitie simpla, de exemplu ‘Astazi straluceste soarele’.

Daca bolnavului ii este greu sa raspunda la una dintre solicitari, atunci trebuie chemata de urgenta salvarea. Doctorii spun ca prin aceasta aceasta metoda se poate constata daca un bolnav are probleme cu muschii fetei, ai bratelor sau are dificultati in vorbire

Lasă un comentariu